Kmetija

Priznanja

Časopisi o nas

Ogled kmetije

Pridelki

Jabolka

Hruške

Krompir

Zelje

Jabolčni sok

Jabolčni kis

Drnuljev sok

Bezgov sok

Suho sadje

Žganja in likerji

Ajdova moka

Česen

Vizitka

Kje smo

Fotogalerija

 

Vsebina avtorsko zaščitena.

Hruške

 

Hruška velja za sadež zelo bogat z aromo in okusom. Je zelo sočna, zato ji lahko rečemo tudi sadni desert. Pravilno pridelana in pravočasno obrana je mnogo boljša od jabolka, žal pa se z njim ne more primerjati po trajnosti. Uporaba svežih hrušk je omejena le na jesenski čas, zato so jih v preteklosti pogosto vlagali v kompot ali jih sušili kot suho sadje. Tako so jih lahko uživali daljši čas.

Viljamovka

Zori sredi avgusta in obstane le nekaj tednov. Plod je rumene barve, sladkega okusa in zelo sočen. Meso je belo, zelo topno, fine strukture, sladko in aromatično ter odličnega okusa.

Conference

Sorta je naključni sejanec. Zori sredi septembra in obstane do novembra. Je odlična sorta za svežo uporabo. Plod je zeleno rjave barve, meso pa krem barve, fine strukture, sočno in topno ter sladkega okusa.

Boskova steklenka

Zori sredi septembra in obstane do novembra. Plod je rjavkaste barve. Meso je krem bele barve s prijetno aromo, kislo sladkega okusa, topno in aromatično.

Concord

Sorta je križanec sort društvenka in conference. Zori konec septembra in obstane do začetka decembra. Meso je krem bele barve, topno, zelo sočno in fine strukture.