Kmetija

Priznanja

Časopisi o nas

Ogled kmetije

Pridelki

Jabolka

Hruške

Krompir

Zelje

Jabolčni sok

Jabolčni kis

Drnuljev sok

Bezgov sok

Suho sadje

Žganja in likerji

Ajdova moka

Česen

Vizitka

Kje smo

Fotogalerija

 

Vsebina avtorsko zaščitena.


Priznanja za kakovost

 

Vsakoletno se udeležujemo ocenjevana kakovosti kmetijskih izdelkov v okviru državne razstave Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju:

Za žganja smo prejeli vrsto priznanj. Za Zlato žganje tri zlate in znak kakovosti, kar je najvišje možno priznanje. Za Tepkovec tri zlata in eno srebrno priznanje, za Viljamovko dve zlati in dve srebrni in za Sadjevec eno zlato priznanje.

Za Borovničev liker in Zeliščni liker po eno zlato priznanje.

Za Jabolčni sok eno srebrno in eno bronasto priznanje.

Znak kakovosti Jerala

Gospodar leta

 

Aleš Jerala je bil leta 2003 izbran za mladega gospodarja Slovenije. Vsakoletni izbor poteka v organizaciji časopisa Kmečki glas, Zveze slovenske podeželske mladine in Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Na izboru leta 2003 v Jakobskem Dolu je Aleš med vsemi udeleženimi pokazal največ znanja in spretnosti. Priznanje za ta laskavi naziv mu je izročil minister dr. Vlado Dimovski.

Certifikat integrirane pridelave

 

Za vse naše pridelke, tako za sadje kot za poljščine, imamo veljavne certifikate za integrirano pridelavo, kar pomeni, da kmetujemo naravi in sočloveku prijazno, z omejeno uporabo gnojil in s predpisanimi fitofarmacevtskimi sredstvi. Tako dosežemo uravnoteženost med gospodarskim in ekološkim načinom kmetovanja. Integrirana pridelava je pod stalnim strokovnim nadzorom Inštituta za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu.

Mednarodno priznanje za kakovost žganja

 

Letos smo se prvič udeležili mednarodnega ocenjevanja žganih pijač Alpe-Adria Verkostung 2006 v avstrijskem St. Paulu in smo za tepkovec prejeli zlato priznanje. S tem se naše sortno žganje tepkovec uvršča med najkvalitetnejša žganja v mednarodnem merilu.