Kmetija

Priznanja

Časopisi o nas

Ogled kmetije

Pridelki

Jabolka

Hruške

Krompir

Zelje

Jabolčni sok

Jabolčni kis

Drnuljev sok

Bezgov sok

Suho sadje

Žganja in likerji

Ajdova moka

Česen

Vizitka

Kje smo

Fotogalerija

 

Vsebina avtorsko zaščitena.

Žganja in likerji

 

Požirek domačega žganja se nam prileže po napornem delu, ob obiskih in pomembnih družinskih dogodkih. Steklenica dobrega domačega žganja je tudi odlično poslovno darilo, ob katerem lahko s ponosom povemo, da se v naših krajih tako dobra kapljica prideluje že od nekdaj. Na kmetiji ima žganjekuha že dolgoletno tradicijo, saj so se s sadjarstvom in predelavo sadja ukvarjali iz roda v rod. Nenehno izpopolnjevanje nas je vodilo do visoke kvalitete žganj in likerjev, kar dokazujejo številna domača in tuja priznanja. So stoodstotno naravna in brez kakršnihkoli dodatkov, saj so žganja deklarirano narejena samo iz sadja in vode, likerji pa samo iz sadja, sladkorja in vode.

Sadjevec

Je mešano žganje iz domačih jabolk in hrušk. Ima blago in prijetno aromo. Vsebuje 40 % alkohola. Odlikovan je z zlatim priznanjem.

        

Tepkovec

Je sortno žganje, narejeno samo iz hrušk sorte črna tepka. Ima odlično aromo in je gorenjsko avtohtono žganje, ki zaradi svoje kakovosti postaja prepoznaven tudi v tujini. Vsebuje 40 % alkohola. Odlikovan je z več zlatimi priznanji.

           

Viljamovka

Je najkakovostnejše hruškovo sortno žganje, narejeno samo iz sorte viljamovka. Ima izrazito in odlično aromo. Vsebuje 40 % alkohola. Odlikovana je z dvema srebrnima priznanjema.

           

Zlato žganje

Je sortno žganje iz jabolk sorte Zlati delišes, ki je zoreno v hrastovem sodu in ima zlato rumeno barvo. Vsebuje 40 % alkohola.

                

Orehov liker

Narejen je iz domačega sadjevca, domačih orehov in sladkorja. Vsebnost alkohola je 23 %.

     

Zeliščni liker

Narejen je po zelo starem receptu iz domačega sadjevca in desetih izbranih zdravilnih zelišč. Je sladko grenkega okusa. Vsebuje 25 % alkohola.

           

Limonin liker

Narejen je iz domačega sadjevca, zrelih in zdravih limon ter iz sladkorja. Je sladko kislega okusa. Vsebuje 22 % alkohola.

       

Borovničev liker

Narejen je iz domačega sadjevca, domačih borovnic in sladkorja, vsebuje tudi cele borovnice. Vsebnost alkohola je 25 %.

           

Starano žganje - letnik 1993 in 1998

Je mešano žganje iz jabolk in tepk, starano od leta 1983 oziroma od leta 1998. Vsebuje 40 % alkohola. Na zalogi le še nekaj steklenic.

Viljamovka s hruško

Je čisto viljamovo žganje, ki v steklenici vsebuje še celo hruško viljamovko. Sadež daje žganju še prijetnejšo aromo.

  

Darilna embalaža

Darilna škatla za 1 steklenico.
Darilna škatla za 3 steklenice.